Oyak’tan Çin’de Stratejik Yatırım Hamlesi

PVC stabilizatörü ürün grubunda küresel Pazar lideri olan Akdeniz Chemson, büyüyen Çin pazarında artan talebi karşılamaya yönelik yeni bir yatırıma imza attı. Akdeniz Chemson’dan yapılan açıklamaya göre, OYAK, kimya sektöründe faaliyet gösteren şirketlerinden Akdeniz Kimya ve Chemson’u “Akdeniz Chemson” markası altında birleştirmesinin ardından PVC stabilizatörü sektöründe dünyanın en büyüğü olma hedefiyle çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Son iki yıldır yaptığı yatırımlarla Rusya’da Pazar liderliğini yakalayan Akdeniz Chemson, uyguladığı büyüme stratejisi ile; büyüyen Çin pazarındaki talebi karşılamaya yönelik Çin pazarında ki payını yükseltmek amacıyla Çin’de kurulacak fabrika için harekete geçti.

OYAK grubu şirketleri arasında yer alan Akdeniz Chemson, geçtiğimiz günlerde Çin’in Cıciang eyaletindeki Hucou şehrinde yıllık 30 bin ton üretim kapasiteli tesisi faaliyete geçirmek için aksiyon almıştı. Hazırlık aşamaları tamamlanan büyük tesisin faaliyete geçtiği açıklandı.

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, Akdeniz Chemson tarafından Çin’de gerçekleştirilen yatırımın, OYAK’ın son yıllarda ortaya koyduğu vizyon ve sürdürülebilir büyümü stratejisinin eseri olduğunu belirtirken, ‘’ Bugün, Çin’den ABD’ye, tüm kıtalarda ve tüm zaman dilimlerinde, farklı sektörlerde 24 saat kesintisiz üretim gerçekleştiriyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz sektörlerin talep ve ihtiyaçlarını ayrıntılı şekilde analiz ediyor, ‘doğru pazara, doğru yatırım’ anlayışıyla hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kimya ve tarım sektörlerinde de yurt dışı yatırımlarına hız kazandırdıklarını, Akdeniz Chemson’un Çin’deki tesisinin bu stratejinin ürünü olduğunu vurgulayan Erdem, “Sürdürülebilirlik ve karlılığı her zaman odağında tutan OYAK, 2020 yılında kimya sektörüne hizmet veren şirketlerinden Akdeniz Kimya ile Chemson’u tüm operasyonlarıyla birlikte ‘Akdeniz Chemson’ markası altında birleştirdi. Bu büyük hamleyle Akdeniz Chemson Global, PVC stabilizatörleri alanında 5 kıtada faaliyet gösteren dünyanın en büyük şirketi haline geldi” şeklinde konuşmasını sürdürdü.

Akdeniz Chemson’un yatırımı, küresel ölçekte Pazar liderliğini güçlendirecek nitelikte. Üretim kapasitesini artırmak ve üstün kalite odaklı hizmet sunmak amacıyla yapılan yatırımın Çin pazarında ki üretim kapasitesini ilk aşamada yaklaşık üç katına çıkarması bekleniyor.

‘’Çin Ve Uzak Doğu Asya’daki Artan Talebi Karşılıksız Bırakmayacağız’’

Çin’in sektörde rekabetin yüksek olduğu, stratejik öneme sahip bir Pazar olduğunu belirten Erdem, yaptıkları yeni yatırım ile birlikte Çin ve Uzak Doğu Asya’daki talebin karşılıksız kalmayacağını vurguladı. Bölgesinde güçlü bir oyuncu olan Akdeniz Chemson, pazarın ihtiyaç ve beklentilerini doğru analiz ederek yatırım yapmayı sürdüreceklerini belirtti.

Tesis Çin’in Kalbinde

Kurulan tesis Çin ekonomisinin kalbi olan, Ülkenin en önemli üretim merkezlerinden olan yangzı nehri deltasında yer alıyor. Bölgenin ithalat ve ihracat alanında en büyük limanlarından Şanghay ve Ningbo’ya da yakınlığı ile avantaj sağlıyor. Tesisin ulaşım ve  altyapı olanakları geniş olan bir sanayi bölgesinde yer alıyor oluşu da yatırımı olumlu yönde etkileyen faktörlerden biri. Laboratuvarı, üretim hatları ve depolarıyla faaliyete geçen tesiste kalsiyum-çinko ve organik bazlı, yeni nesil stabilizatör üretimi gerçekleştiriliyor.

 5 Kıtaya Satış Yapılıyor

Stabilizatör nedir ne işe yarar? Sorusu akıllara geliyor. Plastik polimer malzeme olan PVC’lerin işlenerek biçimlendirilmesi veya biçimlendirilmiş ürünlerin geliştirilerek istenen kalite ve daya       mnıklılığa ulaşması açısından kritik bileşen işlevi gören stabilizatörler, beş kıtada gerçekleştirilen satışlarla Akdeniz Chemson’u PVC Stabilizatör alanında Dünyanın en büyük şirketi konumuna taşıyor.

PVC’nin kullanıldığı her sektör için üretim yapan Akdeniz Chemson, Avrupa, Türki Cumhuriyetler, Kuzey Afrika, Orta Doğu, ABD, Çin, Brezilya ve Avustralya’da faaliyetlerini sürdürüyor. Şirket, yaklaşık 110 ülkeye satış yapıyor.

Sektörde Küresellik

Türkiye kimya sektöründe yılların deneyimine sahip olan OYAK Grubu kimya şirketleri, küresel ölçekteki yatırımlarla izledikleri stratejik büyüme politikasını sürdürmeye devam ediyor.

OYAK kimya şirketleri bünyesinde yer alan ve özellikle alümina ürün grubunda dünyada pazar lideri konumunda olan Almatis bugün sektörün gelişimi ve değişimiyle birlikte değişen ihtiyaçlarına yeni ürün geliştirme ve AR-GE çalışmalarına ağırlık veriyor. Almatis’in geçtiğimiz yıl Hindistan’da faaliyete geçen yeni fabrikası, OYAK’ın Güney Asya pazarındaki bölge hakimiyetini güçlendirmeye yönelik katkı sağlayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir