Hopi, global unicorn olmayı hedefliyor

Hopi Üst Yöneticisi Yalın Özcan, “Fintech ve e-ticaret konularında hedeflediğimiz büyümeyi sağlarsak 2023, bizim için çok farklı bir yıl olur. Bu alanlardaki atılım bizi unicorn yapacak” dedi

Hopi’nin de salgından sonra e-ticaret ve finansal teknolojiler alanına odaklandığını belirten Özcan, bu alanlara yaptıkları yatırımlar ile 2021 ortasında % 5 düzeyinde bulunan cirolarının içindeki online satışın payının geçen yıl % 19’lara geldiğini ifade etti.

Özcan, 2022’de yeni işlere girdiklerini belirterek “Bugüne kadar sadece bir sadakat uygulaması olan Hopi’nin içinde bir pazar yeri açtık. Bu sayede kullanıcılarımız ilk kez geçen yıl Hopishop’ta 600’e yakın üye iş yerinden alışveriş yaptı” dedi.

“Hiper kişiselleştirme projemizi önceleyeceğiz”

2022’de tüm rakamsal hedeflerinin üzerine çıktılarını kaydeden Özcan, “Rakamsal olarak incelediğimizde Hopi olarak 2022’de önceki yıla göre ciroda 2,6 kat, işlem adedinde % 30’un üzerinde büyüdük. Müşteri tabanımızı da 11 milyondan 15 milyona çıkardık. Bugün Türkiye’deki her 6 kişiden 1’i Hopi kullanıcısı. Geçen yıl cüzdan ve kartımızı lanse ettik, 250 bin kullanıcıya ulaştık. Kısacası 2022, e-ticaret ve finansal teknolojilere giriş aşamasıydı, 2023’te bu işlerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz. Kendimize yeni hedefler çıkarmıyor, bunları büyütmeye odaklanıyoruz. Gelecek yıl ayrıca bizim 2022’de SAS ve Partner Republic iş birliğine giderek temelini attığımız hiper kişiselleştirme projemizi de önceleyeceğiz. Bu projemizle kişiselleştirilmiş teklif sunabilme kapasitemizi en az 3 kat artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Hiper kişiselleştirme ile her kullanıcıyı ilgi alanı, ihtiyacı ve bütçesine göre bireysel değerlendirerek onların yaşam tarzlarına uygun alışveriş seçenekleri sunacaklarını belirten Özcan, bunun için fintech tarafını çok önemsediklerini ve 2022’de bu alanda büyüyeceklerini ifade etti.

Özcan, Mart ayında da büyük bir lansman yapacaklarını belirterek “Hopi’nin tüm önyüzünü sıfırdan yazıyoruz. Hiper kişiselleştirme özelliğimizi de ekleyerek e-ticaret ve fintech tarafındaki gelişimi yeni önyüzümüzde sunmuş olacağız” dedi.

Hopi’nin en güçlü yanının veri ve teknoloji şirketi özelliği olduğunu vurgulayan Özcan, “Bu özelliklerimizi kullanarak müşterilere yeni şeyler sunmaya çalışıyoruz. Sadece alışveriş anında değil, öncesinde yanlarında olmaya çalışıyoruz. Bu yönümüzü güçlendirmek için e-para kuruluşları ve finansman şirketleri gibi birçok anlaşmamız da var. Yeni işbirliklerimiz de gündemde. Bu işbirliklerine yurt içi kurumlarla başlayacağız ama Hopi’nin orta vadede globalleşme gibi bir planı da var, farklı ülkelere girmek istiyoruz. Bizim ürünümüz global bir ürün ve her yere entegre edilebilir. Sadece regülasyonlarına uyarlanması gerekecek. Bu amaçla birkaç ülke de belirledik” diye konuştu.

 “Her riskin büyük fırsatlar da barındırdığına inanıyorum”

Türkiye’nin şimdiye kadar birçok kriz atlattığını, dünyaya kıyasla bu konuda hazırlıklı olduğunu kaydeden Özcan, “Biz yine bu belirsizlikleri atlatacağız, burada bir sıkıntı görmüyoruz. Hopi olarak baktığımızda ise 2023 için yaklaşık % 8-10 düzeyinde bir büyüme hedefledik. Hedef ve tahminlerimizi yıl içinde birkaç kez güncelliyoruz ancak kesin olan şu ki; riskler ve fırsatlar olarak dengeli ilerleyeceğiz. Yeni işlerimiz Hopi’yi 5 katı kapasiteye çıkarabilecek güçte. Bu anlamda fintech ve e-ticaret konularında hedeflediğimiz büyümeyi sağlarsak 2023 bizim için çok farklı bir yıl olur. Bu alanlardaki atılım bizi unicorn yapacak. Ben her riskin büyük fırsatlar da barındırdığına inanıyorum. Nasıl ki salgın gibi bir belirsizlik birçok şirketi e-ticarette büyüttüyse riskler yine aynı şekilde yönetilebilir” değerlendirmelerinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir